latinica  ћирилица
15/11/2016 |  17:44 ⇒ 20:23 | Аутор: РТРС

"Част отаџбине": Савез за промјене ставља се на страну Бакира Изетбеговића (ВИДЕО)

Отворено писмо организације "Част отаџбине" упућено "Савезу за промјене" преносимо у цјелости:
Удружење Част отаџбине (фото: facebook.com) -
Удружење Част отаџбине (фото: facebook.com)

"Мјесецима у континуитету причамо о елементарним претпоставкама националних интереса предочавајући основне приоритете и цртајући линију испод које се не може и не смије ићи.

У данима када се деси да Правобранилаштво БиХ затражи укњижење војних касарни на територији Републике Српске у корист Армије БиХ, умјесто да цјелокупни српски корпус јединствено затражи престанак дјеловања на властиту штету, Савез за промјене је констатовао да је предсједник Републике Српске Милорад Додик прекршио Устав, те да ће размотрити све правне радње, било шта да то значи.

Част отаџбине пита:

Господо, да ли се бринете за дијелове Српске земље?

Да ли српски представник или представници постоје у Правобранилаштву БиХ?

Да ли те представнике бира Савјет министара БиХ?

Да ли се извјештај тог органа усваја на ПС БиХ?

Да ли знате да је све од Армије БиХ, па преко Правобранилаштва БиХ, до Савета министара у садашњем капацитету од почетка, па до краја, све мимо Дејтонског устава БиХ?

Да ли знате да сте Ви одговорни за то?

Умјесто да тражите да се вратимо у оквире Дејтонског споразума, да вратите Војску Српске, да укинете скарадни Суд и Тужилаштво БиХ, Ви се господо из "Савеза за промјене" стављате на страну Бакира изетбеговића који пријети на сва звона.

Што се мене тиче, а и сигуран сам и највећег броја српских патриота, нека пријети рахметли баби и нека Републику Српску остави на миру."

На крају писма, генерал Родољуб Анђић, предсједник удружења "Част отаџбине", пита да ли мук "БОРС-а"  значи да су по питању фамозне укњижбе спремни под своје окриље примити муџахедине у касарне у Билећи, Хан Пијеску или Добоју?