latinica  ћирилица
18/11/2016 |  12:28 ⇒ 14:11 | Аутор: РТРС

Требиње, Бијељина: ЦЈБ обиљежио крсну славу (ВИДЕО)

Поменом погинулим припадницима Центра јавне безбједности Требиње, у Цркви Светог цара Лазара обиљежена је крсна слава МУП-а Републике Српске.
ЦЈБ Требиње - Фото: РТРС
ЦЈБ ТребињеФото: РТРС

Свијеће су упаљене испред спомен плоче на којој су уписана имена 18 погинулих припадника овог Центра. Најављено је да ће ускоро бити завршена градња споменика погинулим припадницима требињског Центра.

Његово преосвештенство владика захумско-херцеговачки и приморски Григорије рекао је да све људе, и када спавају и када су будни, чува Бог или анђели, али да је битно да их чува и неко ко је на земљи, да постоји нека сила земаљска, јер има злих људи.

Поводом обиљежавања крсне славе МУП-а Републике Српске, Аранђеловдана, владика је на пригодној свечаности у Центру јавне безбједности /ЦЈБ/ Требиње истакао да је врло тешко и захтјевно бити полицајац и увијек будно пратити сва дешавања да би били на висини задатка ризикујући некада и своје животе у служби грађана и њихове безбједности.

"Ти људи су на страшном мјесту, јер увијек постоји зло и они који чине страшна дјела као што су убиства, а које треба спријечити, јер у супротном ће се намножити. Када се ти починиоци открију то је једна велика препрека онима који помишљају на такве ствари", истакао је владика Григорије.

Хвалећи рад припадника требињског центра, владика је истакао да је врло важно да на челу такве једне организационе јединице налази човјек као што је Жарко Лакета, који има искуство, знање и храброст која је праћена разумношћу.

"Иако је Херцеговина опасана границама евидентно је да је стање много боље него у неким ранијим годинама које памтимо", рекао је владика Григорије.

Он је подсјетио и на храбре полицајце који су своју крв пролили за слободу, истичући да се никада не смије поновити та ратна страхота.

Радници ЦЈБ Бијељина обиљежили су данас, у присуству бројних званица, крсну славу.

Поводом Аранђеловдана, начелник овог центра Жарко Ћосић истакао је да су поузданост, чврстина, одговорност и професионалност само неке од ријечи којима се може описати рад полиције Републике Српске у протекле 24 године.

"С поносом могу да кажем да су припадници ЦЈБ Бијељина успјешно обављали све своје задатке у чијем су извршавању показали храброст, патриотизам, пожртвовање и хуманост", рекао је Ћосић, обраћајући се званицама.

Он је навео да полиција настоји да свим грађанима обезбиједи миран и безбједан живот, те да ради на стварању што повољнијег стања у области јавног реда и мира, безбједности саобраћај, а посебно у области криминалитета.

"Радници ЦЈБ Бијељина ће својом стручношћу, одговорношћу, професионализмом и даље радити на очувању стеченог нивоа безбједности и све будуће задатке рјешавати успјешно и за добробит свих", рекао је Ћосић.

Он је, честитајући славу запосленима у ЦЈБ Бијељина, истакао да су захваљујући сарадњи са грађанима као и подршци коју су имали од грађана и медија, успјели да постигну и одрже безбједност на високом нивоу.

Војни свештеник Васо Поповић, који је већ другу годину кум славе, честитао је данашњу славу свим припадницима МУП-а Српске.

"Припала ми је и ове године част да учествујем у организацији прославе крсне славе МУП-а Српске, али данас не кумујем ја као појединац, данас кумују бесмртни хероји, јунаци нашег народа, они који су принијели на жртву оно што је највредније, свој живот", рекао је свештеник Поповић, благосиљајући данашњи дан.

Извор: СРНА