latinica  ћирилица
29/11/2016 |  08:10 ⇒ 20:19 | Аутор: РТРС

Kолумбија: Срушио се авион са 81 особом, шесторо преживjело (ВИДЕО/ФОТО)

Укупно шест особа од 81 путника и чланова посаде је спасено, након што се у централној Колумбији срушио авион. Послије званичног саопштења да је погинуло 76 људи, пронађена је још једна, шеста, преживјела особа. Фудбалери бразилског клуба били су међу путницима. Претпоставља се да је узрок пада авиона нестанак горива.
Пао авион у Колумбији (Фото: Twitter) -
Пао авион у Колумбији (Фото: Twitter)

 13.23 Спасен шести преживјели, играч Хели Хермит Жампијер Нет, који је у процесу евакуације.

Спасен шести преживјели (Фото: EPA/LUIS EDUARDO NORIEGA A.)

12.40 Фотографија тројице фудбалера Шапекоенсеа, који због повреда и суспензија нису ушли у авион за Медељин, у свлачионици клуба, великом брзином проширила се друштвеним мрежама и најбоље описује тугу послије трагичног догађаја.

(Фото:twitter)

На фотографији, гдје тројица фудбалера сједе на својим мјестима у празној свлачионици, без иједне ријечи текста, описује величину трагедије након пада колумбијског авиона авиона у којем је живот изгубило 76 особа, а међу њима и бразилски фудбалери који су путовали на прву утакмицу финала Купа Судамерикана против Атлетико Насионала.

12.15 Пет особа је преживјело пад, фудбалери Алан Рушел и Џексон Рагнар Фолман, голман Данило, новинар Рафаел Хенцел и члан посаде Химена Суарез.

12.00 Предсједник Мишел Темер прогласио три дана жалости у Бразилу.

09.55 Jaка киша зауставила акцију потраге за преживјелима. Фудбалски тим био је међу 72 путника и девет чланова посаде авиона који је пао синоћ у сјеверном дијелу Колумбије.

Авион са 81 особом, укључујући фудбалере бразилског клуба, срушио се у централној Колумбији. У паду авиона погинуло је најмање 25 људи, изјавио је градоначелник мјеста Кеха, које се налази близу пада. Авион се срушио у понедjељак увече по локалном времену.

08.30 ФС Јужне Америке суспендовао је све утакмице и остале активности послије пада авиона у Колумбији са члановима бразилске екипе "Чапекоенсе".

08.00 Медији преносе различите податке о броју преживјелих, од шест до 13.

Посада авиона пријавила је ванредну ситуацију током лета, указујући на проблеме са снагом мотора, наводи се у саопштењу управе Међународног аеродорма "Хозе Марија Кордова" у Рионегру.

Мјесто несреће (Фото: Twitter)

Авион је летио из Боливије за колумбијски град Медељин, преноси АФП.

На Твитер налогу аеродрома Хосе Мариа Кордова де Рионегро, који се налази недалеко од града Медељин, наводи се да "изгледа да има преживjелих".

Фудбалери бразилског клуба Шапикоенсеа били су међу 72 путника и девет чланова посаде тог авиона, додаје британска агенција.

"Изгледа да је нестало горива у авиону", рекао је Елкин Оспина, градоначелник оближњег града Ла Цеха, за АФП.

Због лоших временских услова, до мjеста несреће може се доћи само друмским путем, наводи се на Твитер налогу аеродромских званичника.

Путници у авиону прије полијетања (Фото: Twitter)

"Ово је трагедија огромних размјера", оцијенио је градоначелник Медељина Федерико Гутирес, пренио је АП.

 

Извор: Агенције