latinica  ћирилица
29/11/2016 |  11:49 ⇒ 14:46 | Аутор: РТРС

Грабовац: Разоткрићу тајну два напуштена контејнера УН-а

Предсједник Одбора за тражење заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске Марко Грабовац изјавио је Срни да неће одустати од утврђивања истине и скидања тајне коју годинама крију два напуштена контејнера са ознакама УН у Оџаку.
Марко Грабовац - Фото: СРНА
Марко ГрабовацФото: СРНА

Грабовац је рекао да ће до краја ове седмице обићи локацију Градског муслиманског гробља у Оџаку гдје се у два контејнера са ознакама УН годинама налазе људски посмртни остаци за које сумња да су српске националности.

"На моје упорно инсистирање Тужилаштво БиХ и Институт за нестала лица БиХ не желе да се коначно утврди чији се посмртни остаци налазе у тим контејнерима и због чега до сада та тијела нису идентификована", истакао је Грабовац.

Он је рекао да ће са представником одређене институције Републике Српске обићи и локацију напуштеног православног гробља у Оџаку гдје му је свједок бошњачке националности на лицу мјеста посвједочио и показао локацију зараслу у траву и шуму на којем је наводно тајно покопано пет убијених војника српске националности.

"Узалуд смо тражили од Тужилаштва и Института БиХ да се изврше пробна копања на овој локацији, али нећемо одустати да се изврши ексхумација ове гробнице", нагласио је Грабовац.

Извор: СРНА