latinica  ћирилица
01/12/2016 |  16:45 ⇒ 02/12/2016 | 02:45 | Аутор: РТРС

Извјештај о резултатима референдума у надлежности НС РС

Предсједник Републике Српске Милорад Додик не може се ни на који начин доводити у везу са процедуром објаве Извјештаја о резултатима референдума одржаног 25. септембра, јер је тај поступак уставно и законски у искључивој надлежности Народне скупштине Републике Српске, која ту процедуру и проводи, саопштено је из кабинета предсједника Републике.
Палата Републике Српске - Фото: РТРС
Палата Републике СрпскеФото: РТРС

У саопштењу се подсјећа да та процедура траје и сада, а након покретања процедуре заштите виталног националног интереса у Вијећу народа Републике Српске од бошњачких делегата.

Након завршетка процедуре и доношења коначне одлуке Уставног суда Републике Српске, Народна скупштина Републике Српске ће објавити Извјештај о резултатима републичког референдума, истиче се у саопштењу.

"Пласиране информације, које доводе у везу предсједника Републике са овим поступком који проводи Народна скупштина Републике Српске, нетачне и злонамјерне. Сматрамо да је данашње писање појединих медија из ФБиХ тенденциозно и усмјерено искључиво на рушење угледа предсједника Милорада Додика и функције коју он обавља", наглашава се у саопштењу.