latinica  ћирилица
19/12/2016 |  19:31 ⇒ 22:57 | Аутор: РТРС

Српски звaничници упутили саучешће и осудили убиство Карлова

Предсједник Србије Томислав Николић најоштрије је вечерас осудио брутално убиство руског амбасадора Андреја Карлова у Анкари и навео да су терористички акти највећа пријетња глобалном миру и безбједности којима се само заједничким снагама може стати на пут.
Влада Србије (Фото: OKSANA TOSKIC) - Фото: ТАНЈУГ
Влада Србије (Фото: OKSANA TOSKIC)Фото: ТАНЈУГ

У телеграму саучешћа којег је упутио предсједнику Русије Владимиру Путину и породици убијеног амбасадора, предсједник Србије нагласио је да ријеч о најмонструознијем облику тероризма.

Он је истакао да је дубоко погођен вијешћу о смрти амбасадора Руске Федерације.

Највиши српски званичници упутили су руским колегама телеграме саучешћа поводом убиства руског амбасадора у Турској Андреја Карлова.

Предсједник Владе Србије Александар Вучић навео је да је Србија ужаснута злочиначким актом и саучествује у болу и тузи руског народа.

"Овај догађај још једанпут показује да с тероризмом морамо да се обрачунамо немилосрдно и бескрупулозно, а Србија ће у сваком тренутку пружити подршку свим снагама мира", навео је Вучић у телеграму саучешћа који је упутио премијеру и предсједнику Русије Дмитрију Медведеву и Владимиру Путину, као и руском народу и породици настрадалог амбасадора.

Шеф српске дипоматије Ивица Дачић упутио је телеграм руском колеги Сергеју Лаврову поводом убиства руског амбасадора у Турској Андреја Карлова.

Дачић је у телеграму навео да Србија најоштрије осуђује "терористички напад у Анкари" у којем је убијен руски амбасадор.

"Саосјећамо у болу породице убијеног амбасадора, Министарства спољних послова и цијеле Русије", наводи се у телеграму.

Извор: Танјуг