latinica  ћирилица
25/12/2016 |  11:20 ⇒ 19:36 | Аутор: РТРС

Телеграми саучешћа из Републике Српске руском предсједнику

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је телеграм саучешћа предсједнику Руске Федерације Владимиру Путину поводом авионске трагедије у Русији.
Палата Републике Српске - Фото: РТРС
Палата Републике СрпскеФото: РТРС

"Поводом тешке авионске трагедије, пада авиона Министарства одбране Русије, у којој су животе изгубили руски држављани, породицама настрадалих, свим грађанима Руске Федерације и Вама лично у име грађана Републике Српске и своје лично име упућујем изразе најдубљег саучешћа", написао је предсједник Додик у телеграму саучешћа.

Он је рекао да је све грађане у Републици Српској дубоко потресла тужна вијест о овој страшној несрећи и погибији великог броја руских држављана, који представља ненадокнадив губитак за њихове породице, али и за читаву Русију, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

"Молим Вас да породицама настрадалих пренесете изразе најискренијег саучешћа због бола који их је задесио", наведено је у телеграму саучешћа предсједника Републике Српске.

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је телеграм саучешћа предсједнику Владе Руске Федерације Дмитрију Медведеву поводом авионске несреће у Русији.
"Са искреном тугом и жалошћу сам примила вијест о трагичној авионској несрећи која се десила у Русији. Грађани Републике Српске истински саосјећају са породицама настрадалих и сви заједно изражавамо наду да ће се узроци несреће што прије открити", истиче се у телеграму.

Цвијановићева је, у име Владе Републике Српске, и своје име, упутила изразе најдубљег саучешћа Медведеву, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

Транспортни авион руске војске срушио се у Црно море са 93 путника и члана посаде који су били на путу ка Сирији и највјероватније нема преживјелих.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић упутио је данас предсједнику Државне думе Федералне скупштине Руске Федерације Вјачеславу Викторовичу Володину, посланицима Федералне скупштине, руском народу и породицама страдалих изразе искреног жаљења поводом трагичне авионске несреће.

Чубриловић је у телеграму саучешћа упућеном посредством амбасаде Руске Федерације у БиХ изразио саучешће пријатељском народу Русије због трагичног губитка чланова чувеног хора "Александров", који је славу те земље и руског народа проносио широм свијета.

"Грађане Републике Српске дубоко је потресла тужна вијест о погибији умјетника свјетске славе, који су пјевали и пјесме на српском језику, показујући на тај начин пријатељство и поштовање према српском народу", наводи се у Чубриловићевом телеграму.

Транспортни авион руске војске срушио се у Црно море са 92 путника и члана посаде који су били на путу ка Сирији, а у несрећи је страдао и велики број припадника руског Министарства одбране, новинара и посада авиона.