latinica  ћирилица
04/01/2017 |  16:08 ⇒ 16:17 | Аутор: РТРС

Акција Сипе у Маглају: Током претреса пронађено оружје

Полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ извршили су претрес на локацији у Маглају, предузимајући појачане активности с циљем спречавања и откривања терористичких пријетњи, саопштено је данас из Сипе.
Акција у Маглају (Фото: СИПА) -
Акција у Маглају (Фото: СИПА)

Ова акција спроведена је у петак, 30. децембра, у сарадњи са Обавјештајно-безбједносном агенцијом БиХ, а по наредби Суда БиХ и под надзором Тужилаштва БиХ.

Извршен је претрес стамбеног објекта, због постојања основа сумње да је лице које користи тај објекат починило кривично дјело неовлаштен промет оружјем и војном опремом, те производима двојне намјене.

Приликом претреса пронађени су и привремено одузети пуњење за противтенковску нагазну мину, двије ручне бомбе, спорогорећи штапин дужине 10 метара са детонаторском капислом, детонирајући штапин дужине метар, двије противпјешадијске мине ППМ3 са експлозивним пуњењем без упаљача, експлозивно пуњење за противпјешадијску мину и 17 метака калибра 7,62 милиметра.

По окончању претреса, лице које користи наведени објекат приведено је у службене просторије Сипе ради узимања изјаве у својству осумњиченог.

Полицијски службеници Сипе наставиће да предузимају истражне мјере и радње с циљем документовања наведеног кривичног дјела.

Извор: СРНА