latinica  ћирилица
10/01/2017 |  10:36 ⇒ 10:38 | Аутор: РТРС

Стефановић: Додатно продубљивати везе са Српском

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић рекао је да ће се Србија у наредном периоду трудити да продубљује везе са Републиком Српском, да проналази начине да сарађује још боље у економији, безбједности и свакој другој области која доноси бољи живот за народе Српске и Србије.
Небојша Стефановић - Фото: ТАНЈУГ
Небојша СтефановићФото: ТАНЈУГ

Стефановић, који је јуче присуствовао обиљежавању Дана Републике Српске у Бањалуци, рекао је за ТВ "Пинк" да је порука Србије са јучерашњег скупа била и да Србија жели добре односе са БиХ.

Он је нагласио да народ у Српској, као и сви други народи у БиХ, има право да слави који год жели дан, те истакао да јучерашње поруке из Бањалуке указују да српски народ не жели никоме зло.

Стефановић је оцијенио да се прави вјештачка тензија у вези са Српском и БиХ.

"Због тога смо увијек забринути, када се говори о БиХ. Стално се покушавају /упућивати/ одређене пријетње према Републици Српској, покушава да се нашкоди Републици Српској, да се умање њене надлежности и да се стално прича о могућем укидању Српске. То је просто немогуће, народ жели Републику Српску, жели да живи у њој, не жели мржњу, не жели зло било коме другом", рекао је Стефановић.

Коментаришући наводе Ројтерса да се премијер Србије Александар Вучић држао подаље од манифестације у Бањалуци, Стефановић је подсјетио да је Вучић послао честитку за тај велики дан.

"Ја сам увјерен да би и он био тамо, али отпутовао је у званичну посјету Индији", додао је Стефановић.

Извор: СРНА