X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
11/01/2017 |  14:02 ⇒ 17:05 | Аутор: РТРС

Требиње: Свечана академија поводом Дана Српске (ВИДЕО)

Поводом Дана Републике Српске, у Требињу су одржане изложба умјетничких ликовних радова и свечана академија. У оквиру свечаности, најбољим младим ликовним и литерарним ствараоцима из Републике Српске, који су учествовали на Конкурсу Републичког педагошког завода, додијељене су награде.
Требиње - Свечана академија - Фото: РТРС
Требиње - Свечана академијаФото: РТРС

Патриотизам и љубав према Републици Српској ученици основних и средњих школа исказали су кроз боје и стихове. На требињској академији најбољима су уручене награде.

На овогодишњи конкурс пријавило се више од 200 школа из Републике Српске, док је на адресу Педагошког завода пристигло више од 2.300 ликовних и преко 650 литератрних радова ученика основних и средњих школа.

- Желимо да на овај начин обиљежимо Дан Републике Српске на научној основи, на стручној основи, да млади нараштаји широм Републике Српске дају значај и сјећају се овога празника на прави начин, истакао је Лука Петровић, градоначелник Требиња.

Ученици основних и средњих школа Града Требиња, пригодним културно-умјетничким програмом, у име својих вршњака пјесмом и игром на најљепши начин Републици Српској, честитали су рођендан.