latinica  ћирилица
13/01/2017 |  08:51 | Аутор: РТРС

Индипендент: Трамп махао празним папирима на конференцији

Папири које је на конференцији за новинаре новоизабрани председник САД Доналд Трамп представио као централни дио конференције, највјероватније су били само празни листови, пише британски "Индипендент".
Доналд Трамп - Фото: RT
Доналд ТрампФото: RT

Трамп је за приказане документе, који су били поређани поред њега, тврдио да су докази да је у току припрема да своје пословно царство преда синовима, што су потврдили и његови адвокати и навели да је то начин да Трамп избејгне сукоб интереса када ступи на дужност предсједника.

Међутим, новинарима није било дозвољено да погледају иједан од тих докумената који су били сложени у фасцикле.

Ипак, тврди лист, неки листови нису били скривени и на њима није било знака или нумерације странице, што обично користе адвокати при састављању таквих докумената.

Папири нису били ни уобичајене величине, штампани су на А-4 формату, а не формату који се користи за правна документа, а саме фасцикле нису имале ознаке, иако је Трамп тврдио да свака од њих представља по један посао.

Како лист наводи и сама конференција за новинаре, одржана у сриједу, била је препуна његовог особља који су се смијали и аплаудирали током догађаја, што је неуобичајено за прес конференције.

Извор: Танјуг