latinica  ћирилица
13/01/2017 |  08:59 ⇒ 09:56 | Аутор: РТРС

Након увреда Обрадовић одговорио Делијама - Већи сам Србин од вас заједно!

Тренер Фенербахчеа Жељко Обрадовић рекао је да су Звездини кошаркаши играли храбро у побједи над његовом екипом у Евролиги и открио да су му посебно сметале увреде са трибина.

"Утакмица је била лијепа за гледање, са много преокрета и тактичких ствари. У оној завршници смо морали да добијемо. Играчи Звезде су млади, храбри", рекао је Обрадовић новинарима послије утакмице у Београду.

Обрадовић је истакао да га је посебно забољело погрдно скандирање навијача у хали "Александар Николић".

"Ниједном никакав ружан гест нисам направио када сам долазио, а вичу ми 'Жељко Турчине...'. А већи сам Србин од свих њих заједно... Лако је овдје да се буде Србин, будите Срби тамо гдје сам ја био Србин. Једна ствар ме највише боли, што нико из Звезде није реаговао на то. Мислио сам да су ми другари, али од вечерас нису. Ово је било хорско пјевање, што значи да је припремљено", рекао је Обрадовић.

Трофејни српски стручњак је честитао Звезди побједу.

"Утакмица је била веома тешка. Доносили смо лоше одлуке, а Звезда је играла паметно и мислим да је то одлучило. Могли смо лако да приведемо утакмицу крају, али понављамо грешке", оцијенио је Обрадовић.

Он је казао да га Звезда ничим није изненадила.

"Све смо предвидјели и играли су на начин на који играју, са великим самопоуздањем и жељом", навео је легендарни стручњак.

Обрадовић је рекао да у Евролиги нема фаворита, што се и показало до сада и да су сви резултати могући до краја. Он је био незадовољан како су његови кошаркаши играли посљедња четири напада и одбране.

"Играч треба да ради оно што зна. Ако покушава да буде херој, а за то није способан, то је велики проблем. Колико год да им причаш, праве се и раде ствари које нису радили у животу. Али, то је тако, шта да се ради", рекао је Обрадовић.

Фенербахче ће у сљедећем колу дочекати Панатинаикос, док ће Звезда гостовати Макабију.

Извор: РТС, Бета