latinica  ћирилица
13/01/2017 |  15:33 ⇒ 17:25 | Аутор: РТРС

Бијељина - Градска топлана повећала потрошњу угља (ВИДЕО)

Због изузетно хладног времена бијељинска Топлана повећала је скоро за 100 одсто потрошњу угља, што је утицало на драстично смањење залиха.
Топлана - Фото: РТРС
ТопланаФото: РТРС

Из Градске топлане апелују на кориснике да редовно измирују своје обавезе, да би предузеће могло набавити довољне количине угља које су у овом периоду много веће од планираних.

Иако је пројектна документација за бијељинску топлану рађена за најнижу температуру од минус 18 ових дана жива у термометру спуштала се и до минус 22 степена. На сву срећу, свих 1.150 корисника услуга Градске топлане имало је редовну испоруку гријања.

Иако бијељинска Градска топлана днево троши око 27 тона угља, током протеклих хладних дана потрошња угља дневно је достизала и до 50 тона. То је довело до смањења залиха угља, које су тренутно минималне.

"Сад смо на некој залихи која је за овакве временске прилике и критична. То је залиха од 2-3 дана ,а какво је вријеме, сутра да запада снијег и буду такве временске прилике да на руднику се не може добити угља, онда би реално био проблем", рекао је директор Градске топлане Бијељина, Радомир Марјановић.

Потрошачи су у децембру били ажурнији у плаћању, тако да је измирен један дио и старих дуговања. Из Топлане апелују да редовно измире децембарски рачун као и стара дуговања, како би предузеће могло испоштовати своје обавезе према добављачу угља.