latinica  ћирилица
13/01/2017 |  19:32 ⇒ 14/01/2017 | 10:16 | Аутор: РТРС

Интезиван снијег на подручју Бањалуке, Новог Града и Приједора

Снијег интензивно пада на подручју Бањалуке, Новог Града и Приједора, задржава се на коловозима, док у осталим крајевима Републике Српске, за сада, углавном пада киша, саопштено је вечерас Ауто-мото савез Српске.
Снијег - Фото: СРНА
СнијегФото: СРНА

У Бањалуци је вечерас почео да пада снијег који је за непун сат нападао неколико центиметара. Због снијега је успорен саобраћај у највећем граду Српске, а возаче су надлежне службе упозориле да вожњу прилагоде условима вожње.

Интезивне сњежне падавине забиљежене су и на подручју Приједора и Новог Града. 

Метеоролози наводе да ће снијег падати и ноћас, те да ће од поноћи бити све хладније вријеме, док ће се сњежне падавине проширити и на остале предјеле.

Коловози су мокри и клизави, а из АМС возачима скрећу пажњу на јаке ударе вјетра у вишим предјелима на истоку и југоистоку Републике Српске.

На магистралном путу Трново-Добро Поље-Брод на Дрини возачима се скреће пажња на могућност обрушавања снијежних лавина на коловоз, док на висоравнима и планинским предјелима доњег Подриња вјетар наноси снијег на коловоз.

На дионицама у усјецима и поред камених косина, због температурне разлике, упозорава се на учестале одроне камења и земље на коловоз.

На аутопутевима Бања Лука-Градишка и Прњавор-Добој, саобраћај се одвија без застоја, по мјестимично влажним коловозима. 
 
У ФБиХ због честих саобраћајних незгода и изражених оштећења, не препоручује се кретање магистралним путем Србљани-Босанска Крупа.

Возачи могу користити алтернативни правац Цазин-Стијена-Љусина. Због најављених обилнијих падавина, апелују на возаче да на пут не крећу без одговарајуће зимске опреме, која је и законски обавезна за све категорије возила.

На путном правцу Вилуси-Враћеновићи-према Никшићу, у Црној Гори забрањен је саобраћај за теретна возила са приколицом и шлепере, тако да за ову категорију возила не препоручујемо кориштење граничног прелаза Делеуша /Билећа-Никшић/.

На осталим граничним прелазима задржавања нису дужа од 20 до 30 минута.

Извор: СРНА