latinica  ћирилица
14/01/2017 |  14:46 ⇒ 14:47 | Аутор: РТРС

Падавине нису угрозиле становништво и материјална добра

Директор Републичке управе Цивилне заштите Миле Међед изјавио је Срни да нема информација да су падавине од синоћ угрозиле становништво и материјална добра у Републици Српској.
Чишћење снијега                 (Фото:banjaluka.rs.ba) -
Чишћење снијега (Фото:banjaluka.rs.ba)

"Какве су биле најаве кишних и сњежних падавина, ноћ је доста добро прошла", рекао је Међед.

Он је потврдио да је неколико мјесних заједница у општинама Нови Град и Крупа на Уни, које територијално гравитирају Подгрмечу, остало без електричне енергије због сњежних падавина.

Према његовим ријечима, то су Руишка, Кршље, један дио Агића, Јоховица, Ведовице и према Крупи на Уни дио Петровића, Арапуша и Доњи Дубовик.

Међед је појаснио да је ријеч о дотрајалим електричним водовима и да су из "Електродистрибуције" Нови Град, која одржава електричну мрежу у тим насељима, рекли да су њихове екипе на терену и да је у току отклањање кварова.

Он је рекао да је на подручју Шамца и Обудовца било застоја када је ријеч о путној комуникацији, јер није довољно и квалитетно очишћен дио пута.

"Из `Мркоњићпутева`, који одржавају тај дио, речено је да су машине на терену и да је у току отклањање проблема", рекао је Међед.

Према његовим ријечима, превој Морине, на путном правцу Кифино Село-Улог, који одржавају "Невесињепутеви", а који је јуче био очишћен, од ноћас је поново непроходан, али су екипе на терену и настоје да поново оспособе тај превој за саобраћај.

Он је нагласио да су припадници Републичке управе Цивилне заштите на терену и и прате ситуацију.

Извор: Срна