latinica  ћирилица
16/01/2017 |  08:28 ⇒ 09:48 | Аутор: РТРС

Непроходан пут преко превоја Морине

Регионални пут Кифино Село-Улог, преко превоја Морине, због високих снијежних сметова непроходан је за сав саобраћај, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.На осталим путевима у Републици Српској саобраћај се одвија без застоја, уз умјерену фреквенцију возила.
Снијег/хладноћа - Фото: РТРС
Снијег/хладноћаФото: РТРС

Због ниске температуре током ноћи и јутра, поледица је могућа и у нижим предјелима који су током дана били влажни, посебно преко мостова, надвожњака и на прилазу тунелима.

На дионицама у вишим предјелима и преко превоја, поред поледице, на коловозима има и угаженог снијега.

Дежурне екипе предузећа за путеве су на терену и врше посипање и чишћење гдје је то неопходно.

У јутарњим часовима магла смањује видљивост на подручју Мркоњић Града, Кнежева и Фоче. На дионицама у усјецима и поред камених косина, учестали су одрони камења и земље на коловоз и возачима се савјетује да возе максимално опрезно и да на пут не крећу без зимске опреме.

На ауто-путевима Бањалука-Градишка и Прњавор-Добој саобраћа се без застоја, по влажним и клизавим коловозима.

Због изградње вијадукта "Маховљани" на ауто-путу Бањалука-Добој, дионица Бањалука-Прњавор, петља "Маховљани" затворена је за сав саобраћај, а возачи могу користити петљу "Александровац".

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево и Укрина-Горња Вијака због активираног клизишта саобраћа се једном саобраћајном траком, наизмјенично.

Радови се изводе на изградњи моста преко ријеке Укрине у Драгаловцима, гдје је потпуно обустављен саобраћај за сва возила и преусмјерава се на алтернативни путни правац кроз село Брестово, гдје је актуелна забрана саобраћаја за теретна возила преко 15 тона носивости.

У току су радови на санацији клизишта на магистралном путу Бањалука-Ребровац-Челинац на подручју МЗ Ада.

У циљу безбједног одвијања саобраћаја на аутопуту "9. јануар" Прњавор-Добој, успостављен је посебан режим саобраћаја у подручју петљи "Прњавор" и "Јоховац", као и на регионалном путу Р-474 и магистралном М-17, са уредно постављеном привременом саобраћајном сигнализацијом.

У току су радови на изградњи обилазнице око Брчког на магистралном путу Брчко-Бијељина, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја у насељу Гредице. На дионици Брчко-Лончари, у насељу Горице због радова измијењен је режим саобраћања.

Због радова на бушењу и минирању терена на магистралном путу М-5, на дионици Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб долази до повремене обуставе саобраћаја од пет до 15 минута од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

На дионици регионалног пута Укрина-Вијака, у Вијачанима због радова на санацији коловоза саобраћај се одвија повремено једном траком.

На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-Шћепан Поље, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На регионалном путу Братунац 3-Дрињача и даље остаје на снази забрана за теретна возила укупне масе преко 3,5 тоне и аутобусе класе М3, док се забрана не односи аутобусе превозника Холдинг "Дринатранс" Зворник, који саобраћају на редовним аутобуским линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац.

У Федерацији БиХ /ФБиХ/ због ниске температуре коловози су мјестимично залеђени и клизави овог јутра, а угаженог снијега или леда на коловозу има на дионицама у вишим планинским предјелима, нарочито на путним правцима Рипач-Врточе-Босански Петровац-Ланиште и Босански Петровац-Оштрељ-Дрвар.

Јутрос нема дужих задржавања на граничним прелазима.

Радови на подручју Хрватске и даље су актуелни на граничним прелазима Брод-Славонски Брод и Орашје-Жупања, тако да се на овим прелазима током дана саобраћај одвија успорено.

Извор: Срна