latinica  ћирилица
18/01/2017 |  11:16 ⇒ 15:52 | Аутор: РТРС

СДС не подржава увођење санкција Додику

Српска демократска странка не подржава увођење било каквих санкција према било коме, из било којег дијела БиХ, јер сматра да се на тај начин не могу рјешавати или усмјеравати одређена питања, изјавио је потпредсједник СДС-а Мирко Шаровић поводом санкција које су САД увеле предсједнику Републике Српске Милораду Додику
Мирко Шаровић - Фото: СРНА
Мирко ШаровићФото: СРНА

"Без обзира што је предсједник Републике Српске Милорад Додик један од наших политичких противника, што се са њим не слажемо око много тога у вези са вођењем политике у Српској јер сматрамо да је води у опасном смјеру, СДС и ја не подржавамо увођење било каквих санкција и то је наш принципијелан став", рекао је Шаровић новинарима у Источном Сарајеву.

Шаровић је навео да странка којој припада има дуго и негативно искуство у вези са увођењем санкција. Он је истакао да је СДС под санкцијама САД, ЕУ, ОХР-а и неких појединачних земаља била 12 година.

"СДС је на неки начин још под санкцијама САД, а неки од нас и појединачно. Ја сам лично под санкцијама више од осам година и отуда је наш принципијелан став да не подржавамо увођење било каквих санкција према било коме из било којег дијела БиХ", нагласио је Шаровић.

Извор: Срна