latinica  ћирилица
18/01/2017 |  12:58 | Аутор: РТРС

"Источна алтернатива" - Санкције због поштовања Дејтона

Представници Удружења грађана "Источна алтернатива" Републике Српске саопштили су да, познајући политику САД према српском народу, нису изненађени увођењем санкција предсједнику Српске Милораду Додику и да то сматрају његовом и побједом Републике Српске у борби за њено очување.

"Наметање санкција Додику и замрзавање његове наводне имовине у иностранству доказ су чврстине и исправности његове политике и отпора бошњачкој политици, која на све начине, па и преко Амбасаде САД и притисака других међународних представника у БиХ, настоји да обесправи Републику Српску, одузме јој дејтонска овлаштења и доведе до њеног нестанка", наведено је у саопштењу.

Из Удружења су навели да је ово очигледан и најбољи доказ непринципијелности и дволичности америчке политике која одступа од Дејтонског споразума, а чији је потписник и гарант.

"Ово је пораз сарајевске политике и очајнички потез одлазеће америчке администрације, а доказ непоколебљивости и истрајности политике и заштите Републике Српске и српског народа коју води предсједник Додик", поручили су из "Источне алтернативе".

Предсједник Удружења Војин Павловић рекао је да је ово важна побједа Милорада Додика и Републике Српске, којој су бошњачки лидери и квазиисторичари предвођени Бакиром Изетбеговићем припремали укидање уз подршку америчке амбасаде.

Павловић сматра да је циљ увођења санкција да се Додик уклони са власти како би се лакше обесправила Српска и дошло до њене ерозије и преноса надлежности на ниво БиХ.

Извор: Срна