latinica  ћирилица
18/01/2017 |  14:24 | Аутор: РТРС

Бореновић: Позивамо Додика да не призива санкцији Српској

Коментаришући увођење америчких санкције предсједнику Српске Милораду Додику, лидер ПДП-а Бранислав Бореновић изјавио је за агенцију Патриа да је "у овом тренутку најбитније да се у било какве додатне изазове не увлачи Република Српска".
Бранислав Бореновић - Фото: СРНА
Бранислав БореновићФото: СРНА

"Ради се о одлуци најмоћније земље, која може имати одређене и дугорочне реперкусије. Овдје је најбитније да се не увлачи Република Српска у било какве одатне изазове. Позивамо Додика да не призива санкције Републици Српској", рекао је Бореновић за Патрију.

Он додаје да “без обзира на оне који данас тугују, који се радују или који су равнодушни, тренутна ситуација је реалност“.

"Додик ће у наредном периоду показати колико воли Републику Српску, односно да ли ће наставити да се бори и увлачи нас у борбу која ће дугорочно бити изгубљена, или ће наћи начина да се склони и омогући да Република Српска нормално функцинише", сматра Бореновић.

Бореновић сматра да се након свега поставља и питања гдје су паре које је власт Милорада Додика потрошила у посљедњих шест година на разне лобистичке куће у свијету.

"Ради се о износу од преко 30 милиона КМ. Шта су ти људи радили, и да ли су ишта радили. Ради се о огромним новцима који очигледно нису потрошени у оне сврхе у које су биле намијењене", рекао је Бореновић за Патрију.

Прес конференцију, коју је данас одржао предсједник Републике Српске Милорад Додик, Бореновић је назвао "личним, а не ставовима Републике Српске".

Извор: Патриа