latinica  ћирилица
20/01/2017 |  08:26 ⇒ 18:08 | Аутор: РТРС

Премијерка Цвијановић и супруга предсједника Додика на свечаности званичне инаугурације Трампа

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић и супруга предсједника Српске Сњежана Додик присуствоваће свечаности инаугурације новог предсједника САД-а Доналда Трампа.
Програм инаугурације Трампа - Фото: РТРС
Програм инаугурације ТрампаФото: РТРС

Званична церемонија биће одржана на Капитол Хилу.

Из Бироа Владе РС за односе с јавношћу наведено је да ће Цвијановићева службено борави у Вашингтону гдје ће присустовати инаугурацији новог предсједника САД Доналда Трампа, као и пратећим догађајима у оквиру инаугуралне свечаности.

Будући да инаугурацији и пратећим церемонијама присуствују најистакнутији представници политичких структура у САД, посјета Цвијановићеве биће искориштена и за остваривање контаката са представницима нове америчке администрације и другим угледним званицама који ће у наредне четири године бити важни у креирању и провођењу политика САД.

Позив за посјету Вашингтону премијер Српске је добила од Конгресног одбора за инаугурационе церемоније, који је одговоран за организацију церемоније полагања заклетве предсједника САД и свечаности које прате инаугурацију, а којим ове године предсједава сенатор Рој Блант из државе Мисури, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Супруга предсједника Републике Српске Сњежана Додик одазвала се позиву да присуствује свечаној инаугурацији новог предсједника САД Доналда Трампа.

"Госпођа Додик ће инаугурацији присуствовати са делегацијом Републике Српске, а трошкове њеног путовања и боравка у САД у потпуности сноси она лично", саопштено је из кабинета предсједника Републике.