latinica  ћирилица
20/01/2017 |  14:11 ⇒ 19:34 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Поносна сам што у Вашингтону представљам Српску (ВИДЕО)

У Вашингтону су почеле свечаности поводом инаугурације новоименованог предсједника САД Доналда Трампа, којима присуствује и делегација Републике Српске на челу са премијером Жељком Цвијановић, а у којој је и супруга предсједника Републике Сњежана Додик.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Делегација из Републике Српске, као и супруга предсједника Српске, која је добила званичан позив из Вашингтона, присуствоваће свим свечаностима поводом инаугурације Трампа.

Премијерка Српске раније данас је изјавила да је почаствована и поносна што ће присуствовати инаугурацији новоизабраног предсједника САД Доналда Трампа и на тај начин представљати институције и грађане Српске.

"Грађани Републике Српске очекују и увијек су очекивали да њихове институције имају добру сарадњу са свим земљама свијета, посебно са важним државама као што су САД", рекла је Цвијановићева.

Она је изразила очекивање да ће након доласка Трампа на чело САД многе ствари у свијету бити другачије и боље.

Премијер Српске је нагласила да је инаугурација америчког предсједника велики и важан догађај и уједно прилика за разговоре са значајним људима који ће бити дио нове америчке администрације.

Цвијановићева је навела да је Представништво Републике Српске у Вашингтону већ имало разговоре са високим званичницима, који ће бити настављени након инаугурације на свечаности којој ће лично присуствовати.

"Очекујем да ћемо имати боље разумијевање за оно што јесте БиХ и да ћемо његовати и развијати контакте на добробит свих нас", истакла је Цвијановићева.

Она је додала да би било добро да овом догађају присуствује и предсједник Републике Српске Милорад Додик, што није било могуће због јавности већ познатих околности.

Цвијановићева је демантовала спекулације које су објавили поједини медији о трошковима њеног боравка у Вашингтону.

"Ријеч је о званичном позиву и ово није ствар коју треба сводити на одређена финансијска питања. Нису тачне спекулације да је за овај догађај издвојена одређена сума новца. Долазак овдје у финансијском смислу за Српску је једнак одласку предсједника Владе или министра финансија на разговор са ММФ-ом када треба да се плати путна карта и смјештај", појаснила је Цвијановићева.

Она је истакла да такве спекулације неће умањити значај и понос који осјећа зато што има прилику да присуствује оваквом догађају.

Извор: СРНА