latinica  ћирилица
20/01/2017 |  17:37 ⇒ 21:51 | Аутор: РТРС

Насиље се шири Вашингтоном, ухапшено 95 људи (ВИДЕО)

Полиција у Вашингтону поново се сукобила са већом групом демонстраната, а ухапшено је 95 људи.
Противници Доналда ломе све пред собом  (Фото:twitter) -
Противници Доналда ломе све пред собом (Фото:twitter)

Полиција је употријебила сузавац да би растјерала демонстранте, којих је и даље на улицама у центру Вашингтона више од 1.000.

Током инаугурације предсједника САД Доналда Трампа групе демонстраната у центру Вашингтона разбијале су излоге.

„Током инцидента су оштећена полицијска возила, два полицајца су лакше повријеђена у координисаним нападима чланова групе који су покушали да избејгну хапшење“, навела је полиција.

Саопштено је, такође, да су нападачи користили чекиће и полуге, крећући се у организованим групама. Полиција је употребила бибер-спреј како би растјерала нападаче. Истрага је у току. 

Ухапшен репортер "Раша тудеј Америка"

Репортер "Раша тудеј Америка" Александар Рубинштајн ухапшен је док је извјештавао са протеста у близини Мекферсон трга у Вашингтону, преноси "Раша тудеј". Рубинштајн се, прикупљајући изјаве, нашао међу демонстрантима када их је опколила полиција.

Репортер "Раша тудеј Америка" ухапшен је са осталима и одведен у притвор иако је полицији показао акредитацију.

"Погођен сам у лице омамљујућом свјетлосном бомбом која ме заслијепила и ограничила слух на кратко. Кад сам се повртио из шока, полиција нас је опколила и саопштила да ћемо сви бити ухапшени без обзира што сам ту био као предствник медија", рекао је репортер "Раша тудеј Америка".

"Раша тудеј Америка" има много репортера који данас у Вашингтону извјештавају са инаугурације новог предсједника САД Доналда Трампа.

Рубинштајн је пратио антикапиталистички марш групе "Дисрапт Ј20".

Извор: СРНА/Спутњик