latinica  ћирилица
20/01/2017 |  18:40 ⇒ 21:58 | Аутор: РТРС

Званичници Србије упутили честитке Трампу за ступање на дужност предсједника САД-а

Предсједник Србије Томислав Николић упутио је честитку новом америчком предсједнику Доналду Трампу поводом ступања на дужност, наводећи да грађани Србије очекују јачање традиционалног пријатељства Србије и САД.
Београд, Србија - Фото: Screenshot
Београд, СрбијаФото: Screenshot

Николић је оцијенио да ће ступањем на дужност новог америчког предсједника наступити ера која ће свијету донијети више мира и стабилности.

"Грађани /Србије/ очекују и надају се равноправном третману наше земље и оснаживању традиционалног пријатељства које је у нашој историји у тешким тренуцима исковано између Србије и САД", истакао је Николић.

Предсједник Владе Србије Александар Вучић упутио је честитку новоизабраном предсједнику Сједињених Америчких Држава Доналду Трампу, уз поруку да се нада да ће Србија и САД наставити да јачају односе.

У честитики премијера Србије се каже:

"„Упућујем Вам најискреније честитке поводом инаугурације за предсједника Сједињених Америчких Држава. Увјерен сам да ћете ову часну и одговорну дужност обављати са дужним поштовањем и посвећеношћу. Турбулентна времена и бурне промјене са којима се свијет данас суочава изискују јаке и посвећене лидере, који могу да одбране и очувају демократске вриједности за које се сви здушно залажемо.

Надам се да ћемо у периоду који је пред нама наставити да развијамо и јачамо односе између Републике Србије и Сједињених Америчких Држава за добробит наших двеју земаља и народа. Србија је спремна да буде поуздан и одговоран партнер, отворен за сарадњу са америчким инвеститорима, којима може да понуди сигуран пословни амбијент у земљи која је стуб стабилности и мира у региону Западног Балкана."

Трамп је вечерас положио заклетву и постао 45. председник САД.

Извор: СРНА/Танјуг