latinica  ћирилица
24/01/2017 |  07:31 ⇒ 13:43 | Аутор: РТРС

Делегација Српске са привредницима из Велења (ВИДЕО)

Делегација Српске, коју предводе министар индустрије,енергетике и рударства Петар Ђокић и министар за економске односе и регионалну сарадњу Златан Клокић састала се са предузетницима Велења.
Други дан посјете Делегација Владе РС састала се са предузетницима из Велења. - Фото: РТРС
Други дан посјете Делегација Владе РС састала се са предузетницима из Велења.Фото: РТРС

Делегацији је представљено пословање групације Горење, предузећа која производе пластику ГАЗА и Велпас, као и Друштва за развој еколошких и енергетских пројекатаа ЕСОТЕХ, које већ има сарадњу са Српском.

Горење, као један од најјачих произвођача бијеле технике у региону, је поручило да је добро пословање и опстанак у транзиционим временима био могућ само уз одговорно пословање и улагање у иновативни приступ и ребрендирање производа.

Из Горења су истакли да су 66 година опстали и развијали се, јер је менаџмент увијек пословао одговорно и лични интерес стављао иза општег.

Члан Управног одбора Горења

Горење покрива четири одсто европског тржишта и заинтересовани су за сарадњу са Српском. Горење, осим бијеле технике, ради и на редизајнирању бицикла "пони".

Имају 250 запослених инжењера у Словенији, који раде само на развоју.

Министар Ђокић изјавио је да су сусрети са привредницима из Велења значајни и подстицајни за унапређење сарадње Српске и Словеније.
"Сусрети у Велењу са онима који су најбољи у својим областима мотивисаће нас да организујемо нове састанке у наредном периоду. Надам се да ћемо успоставити конкретну сарадњу у дијелу нове производње коју ћемо развијати на бази кооперације или ћемо прености дио производње у Републику Српску", рекао је Ђокић.

"Сада смо близу конкретних идеја које би могли да реализујемо, а разговоре ћемо наставити у Бањалуци. Припремићемо компаније из Српске који могу бити добри партнери привредницима из Словеније", каже Ђокић.

Министар Клокић рекао је да је било веома интересантно слушати предавања о потенцијалима компанија из Словеније, међу којима је "Горење".

Он је захвалио представницима града Велење и словеначким привредницима што су били добри домаћини делегацији из Републике Српске.

Делегацији Српске, у којој су и представници неколико градова, јуче су представљена су и постројења за пречишћавање отпадних вода "Грмов врх". Обишли су и постројења једног од најпознатијих словеначких брендова "Горење".