latinica  ћирилица
24/01/2017 |  08:30 ⇒ 20:04 | Аутор: РТРС

Иванић саслушан због референдума (ВИДЕО)

Због референдума о Дану Републике, у Тужилаштву БиХ саслушан је и предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић. Потврдио је да је позван у својству осумњиченог, да да коментар политичке изјаве, али није желио да каже о којој изјави је ријеч.
Иванић стигао на саслушање - Фото: РТРС
Иванић стигао на саслушањеФото: РТРС

О цијелом случају Иванић има став, али га не жели коментарисати, док не види исход истраге.

Мање од пола часа трајало је саслушање предсједавајућег Предсједништва Младена Иванића у Тужилаштву БиХ. Још краће његово одговарање на питања бројних окупљених новинара.

"Ја сам позван да дам у својству осумњиченог коментар једне политичке изјаве и сматрао сам да политичке изјаве не треба да коментаришем, јер сам осумњичен у својству помагача. Ја политичке изјаве сматрам политичким изјавама и зато нисам износио никакву одбрану, нисам хтио да то коментаришем", изјавио је Иванић.

Уз кратке одговоре како не жели да улази детаље истраге, односно политичке детаље, Иванић није хтио да прецизира о којој изјави је ријеч.

Довољно да се остави простор за сумњу - да ли је посриједи заједничка изјава политичких лидера из Републике Српске којом су јасно поручили да не одустају од 9. јануара и Дана Републике, одбацили одлуку Уставног суда, те одлучили да се одржи референдум на којем су грађани Српске, подсјећамо, јасно рекли свој став.

Иванић је само један у низу политичара из Српске које бх. Тужилаштво већ мјесецима неуморно позива због Дана Републике.

До сада су саслушани чланови Комисије за спровођење референдума и шефови посланичких клубова у парламенту Српске, а свој исказ крајем прошле године дао је и предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Много спекулација јуче су изазвали и наводи о саслушању премијерке Жељке Цвијановић. Позив јој је упућен, али до ње још није стигао.

Неки су отворено поручили да неће доћи док позив не добију на ћирилици и на српском језику. До када ће бх. Тужилаштво да инсистира са овом, по оцјенама српске јавности, политички мотивисаном истрагом пуном апсурда, вјероватно ни оно само не зна.

Битно је, изгледа, само да се држи тензија...