latinica  ћирилица
24/01/2017 |  14:26 ⇒ 14:32 | Аутор: РТРС

МУП и Министарство правде са Агенцијом ЕДА о борби против корупције

Представници Mинистарства правде и Mинистарства унутрашњих послова Српске, разговарали су данас, у Бањалуци са представницима Развојне агенције ЕДА, коју је ангажовала Амбасада Велике Британије у БиХ.
„Јачање капацитета Министарства унутрашњих послова РС и других институција за ефикасну борбу и превенцију корупције“ (Фото: Влада РС) -
„Јачање капацитета Министарства унутрашњих послова РС и других институција за ефикасну борбу и превенцију корупције“ (Фото: Влада РС)

Састанку, који је наставак пројекта "Јачање капацитета Министарства унутрашњих послова Републике Српске и других институција за ефикасну борбу и превенцију корупције" пресједавао је министар правде Српске, Антон Касиповић.

На састанку су представљени модалитети сарадње и подршке Влади Републике Српске у унапређењу борбе против корупције, у оквиру поменутог пројекта.

Касиповић је рекао да је наставак борбе против корупције један од највећих приоритета Mинистарства правде и Владе Републике Српске и у овој години, те указао на важност подршке и значај међусобне сарадње.

-За ефикасну реализацију мјера и активности из важећег Акционог плана за провођење Стратегије за борбу против корупције, значајну улогу има међусобна сарадња институција и органа, невладиног сектора и грађана. Циљ нам је сузбијање и спречавање корупције те постизање одређеног нивоа антикоруптивне културе у институцијама власти као и у свим дијеловима нашег друштва, рекао је Касиповић.

На састанку је закључено да ће се и у наредном периоду наставити сарадња и додатно унапређивати, кроз аналитичке процјене перцепције корупције и њене присутности у друштву, те реализацију мјера и активности из Акционог плана за провођење Стратегије за борбу против корупције.