latinica  ћирилица
24/01/2017 |  15:29 ⇒ 17:20 | Аутор: РТРС

Осјечани- Школа добила нову столарију, прије била опасана траком (ВИДЕО)

Основна школа "Радоје Домановић" у Осјечанима код Добоја добила је нову столарију. Ресорно министарство обезбиједило је 39.000 марака за набавку и уградњу нових прозора и врата.
Основна школа "Радоје Домановић" у Осјечанима код Добоја - Фото: РТРС
Основна школа "Радоје Домановић" у Осјечанима код ДобојаФото: РТРС

Прије три мјесеца школа је била опасана траком, јер су стакла због дотрајалих прозора испадала. Ученици и наставници страховали су да се неко не повриједи.

Стари прозори су прошлост ,а нови красе школски објекат. Настава може да се прати у топлим учионицама,што посебно радује и наставнике и ученике.

Ситуација је пуно боља, то се може видјети чим уђете у учионицу. Дјеца су задовољнија и естетски посматрано пуно је боља ситуација", каже наставница Сузана Јовић.

Ученица Ивана Јовић наводи: "Било нам је јако хладно у учионицама и прокишњавали су прозори. Сада нам је много лакше проводити вријеме у учионицама јер више не прокишњавају и топлије је унутра".

За замјену столарије Министарство просвјете и културе издвојило је 39.000 марака. Ефекти су вишеструки, кажу у школи.

"Прије свега, добићемо на уштеди енергије, а то је нама од изузетног значаја јер добијамо материјална средства од Министарства која нам у већини нису довољна, али ево сад требало би да нам буду довољна", изјавио је Саша Живановић, директор О.Ш. "Радоје Домановић" Осјечани.

За бољу енергетску ефикасност објекта потребно је још да се ураде фасада и кров. У школи се надају да ће за те потребе добити подршку од УНДП-а.