latinica  ћирилица
24/01/2017 |  18:53 ⇒ 20:16 | Аутор: РТРС

Велење позива Српску на заједничку сарадњу (ВИДЕО)

Делегација Српске, коју предводе министри Петар Ђокић и Златан Клокић, састанком са предузетницима из Велења, завршила је посјету једној од најразвијенијих општина у Словенији.
Горење тражи партнера у Српској - Фото: РТРС
Горење тражи партнера у СрпскојФото: РТРС

Представљено је пословање Групације "Горење", предузећа која производе пластику и Друштва за развој еколошких и енергетских пројеката Екотекс, које већ сарађује са Српском. На помолу су нови пројекти са предузетницима из Словеније.

Искуства и изазови великих словеначких предузетника попут произвођача бијеле технике Горења представљени су Делегацији Владе Републике Српске.

Око 60 одсто производње остварује у Словенији, у Србији имају три творнице, а покренут је погон и у Чешкој. Горење послује у свим државама бивше Југославије, а присутан је и у Републици Срспкој.

Делегација Републике Српске у Велењу

Све више је предузетника који улажу у индустријску производњу, а искуства произвођача пластике ГАЗА и ВЕЛПАС говоре да гарант успјешног пословања је да менаџмент опште интересе стави изнад личних, улаже у иновативне и смјеле идеје и остварује добар извоз.

Велење са око 30 хиљада становника једна је од најразвијенијих општина у Словенији. Уз Горење, захваљујући руднику и Термоелектрани око 90 одсто становништва је запослено. Општина Велење нада се заједничкој сарадњи са Срспком кроз реализацију пројеката из ЕУ фондова.

Уз најаву будуће сарадње са општинама у Српској, дводневна посјета завршена је посјетом Музеју рударства и Куће минерала у Велењу.