latinica  ћирилица
25/01/2017 |  08:18 ⇒ 10:21 | Аутор: РТРС

Бањалука: Одржан Светосавски бал (ВИДЕО/ФОТО)

Други Светосавски бал одржан је у Концертној дворани Културног центра Бански двор. Бал је организовало Културно умјетничко друштво Свети Сава из Бањалуке.
Светосавски бал - Фото: РТРС
Светосавски балФото: РТРС

Основна идеја организације Светосавског бала је његовање традиције у част првог српског просвјетитеља, св. Саве. Уз музику и игру посјетиоци бала имали су прилику да виде костиме и кореографију коју су припремили чланови Културно умјетничког друштва св. Сава и њихови пријатељи и гости.

Бањалука: Одржан Светосавски бал (Фото: РТРС)

На другом Светосавском балу поред солиста из ансамбла КУД-а "Свети Сава", наступили су Марија Шестић, Марко Цвијић, Саша Берендика, професори Академије умјетности Сњежана Поповић Вулета и Жељка Јованић.

Програм бала ове године био је заснован на староградским народним играма и раскошним костимима живописних боја којима су организатори бала настојали да дочарају атмосферу светосавских балова с краја 19. и почетка 20. вијека.

Бањалука: Одржан Светосавски бал (Фото: РТРС)

Бал је прогласио отвореним замјеник градоначелника Бањалуке Срђан Амиџић изразивши увјерење да ће уз помоћ Градске управе Светосавски бал у Бањалуци постати традиционалана манифестација.