latinica  ћирилица
25/01/2017 |  08:20 | Аутор: РТРС

Повријеђену Олгу Даниловић на колицима изнијели са терена

Тужно се завршио Аустралијан опен за велику српску тениску наду Олгу Даниловић, која је без четвртфинала остала усљед повреде која је узроковала велике болове, сузе, а на крају и изношење са терена у колицима.
Олга Даниловић (Фото: Twitter) -
Олга Даниловић (Фото: Twitter)

Даниловићева је као пети носилац изврсно отпочела меч осмине финала јуниорског надметања у Мелбурну. Играла је против Индијке Зил Десаи, повела са 5:3 и сервирала за освајање првог сета. А онда, одједном, шок.

Недуго након што је при резултату 4:2 испустила брејк предности, па одмах узвратила одузимањем сервиса супарнице, наша млада тенисерка је пала на игралишту, усљед повреде приликом сервирања.

Неколико минута је трајало указивање прве помоћи, но већ тада било је јасно да је велика нада српског тениса - у великим боловима.

Једва је, уз помоћ двоје људи, могла да напусти мјесто пада, држећи се за задњу ложу лијеве ноге.

Покушаји љекара да јој помогну на лицу мјеста не само да нису били довољни да би могла да настави са наступом, већ су организатори морали да донесу колица, како би талентована играчица била изнесена са терена.

У сузама, не само због пропуштене прилике да уђе у завршницу овог гренд слема само два дана послије 16. рођендана, већ прије свега због великих болова, Даниловићева је напустила игралиште.

Подсетимо, она је у новембру закорачила и у свијет "тениса за одрасле", а прву професионалну титулу тада је освојила у Анталији. И у Мелбурну је бриљирала од старта Аустралијан опена, али повреда ноге спријечила ју је да заблиста како је прижељкивала.

Извор: Блиц