latinica  ћирилица
25/01/2017 |  09:11 ⇒ 16:22 | Аутор: РТРС

Стант возач Немања Михајловић показао завидне акробатске вјештине на снијегу (ВИДЕО)

Да би свједочили вожњи мотором на неприпремљеној стази прекривеном снијегом, екипа РТРС-а упутила се ка Мањачи, недалеко од Бањалуке гдје је акробатске вјештине на снијегу испробао један од ријетких стант возача на подручју Српске, Немања Михајловић.
Немања Михајловић - Фото: РТРС
Немања МихајловићФото: РТРС

Мотивисан посебним адреналинским духом, с акробацијама на два точка овај авантуриста почео је још у тинејџерско доба. Прво на бициклу, а затим и на мотоциклу. Авантуристички дух временом је постајао све израженији, због чега Михајловић значајан дио времена почиње да проводи на интернету пратећи разне трикове које је могуће извести на мотору. Ове вратоломије са интернета убрзо је и сам почео да увјежбава.

Напуштене творничке хале и паркинзи студентског кампуса у Бањалуци, тада су му постали и најпривлачније локације, које су му омогућиле несметано вјежбање. Иако за многе још непознаница, овај двадесетшестогодишњак једноставно живи екстремни спорт који му се напросто увукао под кожу.

Од почетног неразумијевања средине до професионалних достигнућа прошло је доста времена, уложено је много рада и труда, који Немањи доносе и гарантују завидне резултате. Успјеси које постиже додатни су подстрек, а овај адреналински спорт тјера га даље, ка новим препрекама које ваља освојити. То је и један од разлога због којих се Михајловић и одлучио да испроба стазу која се протеже врховима Мањаче.

- Било је јако напорно проћи овакву стазу у зимским условима. Први дио стазе сам познавао, али је било пуно теже него што сам мислио - каже Михајловић.

Немања Михајловић, који је донедавно био једини стант возач у БиХ, наставља са испуњавањем својих акробатских циљева, а младим возачима жељнима сличне авантуре савјетујемо да са оваквим активностима не почињу без добре заштитне опреме, јер како и сам Михајловић каже "кацига на главу, памет у главу".