latinica  ћирилица
25/01/2017 |  09:32 | Аутор: РТРС

Акција "Магистрала": Ухапшени вишеструки крадљивци

Полиција је ухапсила и у Окружно јавно тужилаштво Бањалука спровела два лица због сумње да су на подручју овог града и више општина у Републици Српској починили 25 крађа.
Полиција - Фото: РТРС
ПолицијаФото: РТРС

Портпарол Центра јавне безбједности Бањалука Марија Маркановић рекла је Срни да су, у оквиру акције "Магистрала", јуче ухапшени лице чији су иницијали М.Г. /25/ из Лакташа и В.Ш. /39/ из Сарајева који су крађе починили на подручју Бањалуке, Мркоњић Града, Котор Вароша, Прњавора, Лакташа и Градишке.

Они су затечени у крађи на подручју општине Прњавор.

Маркановићева каже да је полиција, на основу наредбе Основног суда Бањалука, на три локације на подручју Бањалуке и Лакташа претресла куће, помоћне објекте и аутомобиле у власништву осумњичених и том приликом пронашла 75,8 грама марихуане, дигиталну вагу за прецизно мјерење, те друге предмете који се могу довести у везу са невлаштеном производњом и прометом дроге. Пронађени су и ловачка пушка, те мобилни телефони са припадајућим СИМ картицама.

"Ухапшени су осумњичени да су, заједно или одвојено, током 2016. и почетком ове године починили 25 кривичних дјела тако што су проваљивали у стамбене објекте одакле су крали новац, златни накит, оружје и друге вриједне предмете које су продавали, чиме су причинили велику материјалну штету оштећенима", рекла је Маркановићева.

Она је додала да припадници ЦЈБ Бањалука настављају рад на документовању кривичних дјела против осумњичених, за која ће доставити допуну извјештаја надлежном тужилаштву.

Извор: СРНА