latinica  ћирилица
25/01/2017 |  10:40 ⇒ 15:14 | Аутор: РТРС

Бијељина наставила успјешну сарадњу са њемачким градом Лангенхагеном

Бијељина је наставила дугогодишњу успјешну сарадњу са њемачким градом Лангенхаген, као једини град из Републике Српске у пилот пројекту "Партнерство одрживог развоја јединица локалне самоуправе", које реализује њемачко Савезно министарство за привредну сарадњу и развој, саопштено је из Градске управе.
Бијељина - успјешна сарадња са њемачким градом Лангенхагеном - Фото: СРНА
Бијељина - успјешна сарадња са њемачким градом ЛангенхагеномФото: СРНА

Међу 24 одабране партнерске локалне заједнице које учествују у овом пројекту је пет градова из БиХ, уз градове из Србије и Њемачке.

Током дводневне радионице која је у јануару одржана у њемачком граду Гелзенкирхену представници локалних заједница договарали су заједничке пројекте који ће бити засновани на циљевима одрживог развоја из ЕУ Агенде 2030, која подразумијева и подизање нивоа свијести партнерских јединица локалне самоуправе о циљевима одрживог развоја као локалном задатку.

Осим представника локалних самоуправа, на овом семинару су учествовали и повјереници за ЕУ и Савези општина и градова земаља учесница, а град Бијељину су у Гелзенкирхену представљали шеф кабинета градоначелника Миле Пејчић и шеф Одсјека за локални економски развој и европске интеграције Анкица Тодоровић.

"Са Лангенхагеном је током двадесетогодишње сарадње остварен низ успјешних активности, прије свега хуманитарних и културних, а учешћем у овом пројекту наше партнерство ће добити нову димензију и биће проширено на директну подршку развоју локалне заједнице", рекао је Пејчић.

Извор: СРНА