latinica  ћирилица
25/01/2017 |  11:50 | Аутор: РТРС

Њемачка послала нове доказе за исламисте из Србије

Главни њемачки савезни тужилац прослиједио је доказе за поступак у београдски Специјални суд против седморице држављана Србије који су оптужени да су као припадници Исламске државе планирали терористичке акције.

Према информацијама до којих је дошао "Блиц" докази које су прикупиле њемачке службе по налогу тамошњег тужиоца садрже много података и поклапају се са доказима које је прикупило српско тужилаштво.

Тужилаштво за организовани криминал оптужницу је подигло против Абида Подбићанина, Сеада Плојовића, Тефика Мујовића, Изудина Црновршанина, Ферата Касумовића, Горана Павловића и Рејхана Плојовића.

Оптужница их терети да су прикупљали новац и финансирали одласке грађана Србије у кампове за терористичку обуку у Сирији и на ратиште.

Подбићанин, Павловић и Пловић су још у бјекству и суди им се у одсуству, а сазнања показују да су сви на ратишту у Сирији.

Мујовић је на суђењу крајем новембра најавио да ће по изласку из затвора постати предсједник Србије и да ће тада његови демократски судови судити онима који су судили њему.

Судско вијеће одложило је наставак суђења овој групи за 6. март јер се ни један од пет позваних свједока није појавио у судници због тога што не живе на адресама на којима им је уручен позив.

Извор: СРНА