latinica  ћирилица
25/01/2017 |  11:57 ⇒ 17:22 | Аутор: РТРС

Ухапшени нападачи на одборника СНСД-а у Билећи (ВИДЕО)

Милан Дунђер и Жељко Вујовић из Билеће ухапшени су након што су физички напали одборника СНСД-а у Скупштини општине Билећа Радослава Брчића, рекао је Срни начелник Сектора полиције Центра јавне безбједности Требиње Синиша Лакета.
Скупштина општине Билећа - Фото: РТРС
Скупштина општине БилећаФото: РТРС

Лакета каже да су Дунђер и Вујовић ухапшени због сумње да су починили кривично дјело угрожавање сигурности.

Према његовим ријечима, Брчић је Полицијској станици Билећа јутрос у 9.40 часова пријавио да су га физички напали Дунђер и Вујовић и да су га више пута ударили по тијелу.

"Полиција је изашла на лице мјеста и о случају обавијестила Окружно тужилаштво у Требињу", истакао је Лакета.

Брчић је потврдио Срни да је нападнут приликом доласка на свечану сједницу Скупштине општине Билећа, те да је један од људи који су га напали Милан Дунђер, брат одборника СРС "доктор Војислав Шешељ" Дражена Дунђера

Одборник СНСД-а у Скупштини општине Билећа Радослав Брчић рекао је Срни да су га данас напали људи блиски скупштинској већини док је долазио на свечану сједницу локалног парламента.

Он тврди да су му са леђа пришли брат Дражена Дунђера, одборника СРС "Др Војислав Шешељ", и још једно лице и да су га почели ударати.

"Оборили су ме, сломили два телефона и сат. Отргнуо сам се и удаљио", каже Брчић и додаје да се јавио у Дом здравља Билећа и да је случај пријавио полицији.

Брчић каже да га је по доласку у салу Скупштине општине почео да вријеђа и псује Дражен Дунђер.

"Супроставио сам се јуче на сједници његовој политици, јер сматрам да општину Билећа воде у суноврат. Бахато се понаша годинама уназад", рекао је Брчић.

Због ове ситуације свечану сједницу напустило је пет одборника СНСД-а, одборник Еколошке партије, СП-а и Уједињене Српске.

Начелник општине Билећа Миљан Алексић, који је члан СНСД-а, најоштрије је осудио напад на Брчића, наводећи да се такве ствари не смију дешавати и да сви имају право на своје политичко мишљење и ставове.

"Иако је било предвиђено да се на почетку обратим одборницима то нисам учинио", рекао је Алексић.

Тешке и непримјерене ријечи,свађе, физички обрачуни, краткорочна именовања и још брже оставке, обиљежиле су досадашњи рад новог сазива билећке Скупштине.

Данашњи инцидент донио је нове тензије са којима они који су изабрани и они који су бирали дочекују највећи општински празник Св.Саву.