latinica  ћирилица
25/01/2017 |  14:15 | Аутор: РТРС

Предсједништво БиХ донијело Одлуку о уништавању муниције

Предсједништво БиХ је донијело Одлуку о уништавању муниције и минско-експлозивних средстава Оружаних снага БиХ.
Сједница Предсједништва БиХ   (Фото:predsjednistvobih.ba) -
Сједница Предсједништва БиХ (Фото:predsjednistvobih.ba)

Задужило је Министарство одбране БиХ да у оквиру прописаних процедура, имплементацијом међународних споразума, уговора и одлука прихваћених од надлежних институција БиХ, уништи све количине неисправне муниције, која је као таква идентификована након извршених контролно-техничких прегледа на локацијама: ”Габела" Чапљина, „Крупа“ Хаџићи, „Цар Душан“ Рудо, „Козловац“ Тузла, „Крчмарице“ Бања Лука и “Даљани“ Доњи Вакуф.

Предсједништво Босне и Херцеговине је примило к знању Информацију о учествовању министарке и делегације Министарства одбране БиХ на министарском састанку Америчко-јадранске повеље.

 Предсједништво БиХ је донијело одлуке о прихватању споразума и одређивање потписника за:

 - Меморандум о разумијевању између Савјета министара Босне и Херцеговине и Владе Државе Катар у области здравства, производње лијекова и запошљавања здравствених радника,

 - Споразум између Босне и Херцеговине и Краљевине Шпаније о размјени и међусобној заштити тајних података.

Предсједништво БиХ је донијело Одлуку о покретању поступка за вођење преговора ради закључивања Споразума између Савјета министара Босне и Херцеговине и Владе Републике Словеније о полицијској сарадњи.

Предсједништво БиХ је дало одобрење за закључивање Меморандума о разумијевању везано за тајност и безбједност података између Босне и Херцеговине и Канцеларије Европске полиције.