latinica  ћирилица
25/01/2017 |  14:21 ⇒ 20:23 | Аутор: РТРС

У четвртак хладно, повремено са снијегом (ВИДЕО)

У четвртак у Републици Српској и Федерацији БиХ биће претежно облачно и хладно вријеме, а слаб снијег провијаваће повремено на сјеверу и истоку.

На југу ће бити претежно сунчано и топлије него у осталим предјелима, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура износиће од минус 10 до минус четири степена Целзијусова, на југу до четири, а највиша дневна од минус четири до два, на југу до 10 степени Целзијусових, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Вјетар ће бити слаб, сјеверног и сјевероисточног смјера, а у Херцеговини умјерена бура.

У већини крајева данас је било претежно облачно, а само понегдје регистрован је и слаб снијег. У Херцеговини је било сунчано уз малу облачност.

Температура у 13.00 часова: Бјелашница минус осам степени, Хан Пијесак, Калиновик, Чемерно, Горажде и Иван-седло минус седам, Мраковица минус шест, Тузла минус пет, Шипово, Бихаћ, Градачац и Сребреница минус четири, Мркоњић Град, Рибник, Бањалука, Србац, Бијељина, Јајце, Купрес, Сарајево, Соколац и Зворник минус три, Гацко, Бугојно, Добој, Приједор и Сански Мост минус два, Рудо и Зеница минус један, Невесиње, Фоча, Вишеград и Дрвар нула степени Целзијусових.

У Ливну су у 13.00 часова измјерена два степена, у Мостару седам, Билећи осам, Стоцу 10, Неуму и Чапљини 11 и Требињу 12 степени Целзијусових.

Извор: СРНА