latinica  ћирилица
25/01/2017 |  16:41 ⇒ 17:44 | Аутор: СРНА

Могерини: Разговор Београда и Приштине показао посвећеност

Високи представник ЕУ за спољну политику и безбједност Федерика Могерини изјавила је да је разговор Београда и Приштине показао посвећеност, одлучност и лидерство свих актера, али да ће дијалог бити мање конструктиван ако стране буду коментарисале једна другу.
Вучић са Могерини - Фото: ТАНЈУГ
Вучић са МогериниФото: ТАНЈУГ

"Јасно сам видјела снажну посвећеност да се примијене раније постигнути договори", рекла је Могеринијева новинарима у Бриселу.

Она се нада да ће наредних дана бити мање коментара и да ће се актери више ангажовати на рјешавање отворених проблема.

"Видјела сам јуче поштовање и конструктиван приступ свих учесника. И што више буду коментарисали једни друге, то ће дијалог бити мање конструктиван", рекла је Могеринијева.

Она је најавила да ће наредних седмица дијалог на високом нивоу бити настављен, а да ће се у међувремену радити на конкретним опцијама за рјешавање отворених питања.

Могеринијева је оцијенила да је кључни елемент и исход јучерашњег састанка јасна европска перспектива Београда и Приштине, и што су обје стране препознале регионалну компоненту као кључни елемент дијалога.

Она је поручила да ће ЕУ наставити да буде снажна подршка прије свега регионалне сарадње и европске перспективе западног Балкана

Извор: Срна