latinica  ћирилица
25/01/2017 |  17:31 | Аутор: РТРС

Ђурић управи Партизана: Ви сте фудбалски Мапетовци, клуб је на ивици амбиса

Бивши предсједник Партизана Драган Ђурић рекао је да је актуелна управа клуб довела "до ивице амбиса" и позвао да прекину са изношењем лажи о насљеђеном дугу.
Милорад Вучелић и Драган Ђурић (Фото: StarSport) -
Милорад Вучелић и Драган Ђурић (Фото: StarSport)

Ђурић је у изјави достављеној агенцији Бета одговорио потпредсједнику Партизана Владимиру Вулетићу, који је у понедјељак изјавио да је управа клуба са Ђурићем на челу оставила иза себе дуг од 15 милиона евра.

"Таман када помислим да човјек чији студенти јавно коментаришу цијену његових услуга на Правном факултету неће понављати већ изречене лажи и манипулисати истином, он излази с причом у коју не вјерују ни они који су заједно са њим фалсификовали свој долазак на чело Партизана. Правник због чијих је познавања прописа Партизан, први пут у својој историји, избачен прије времена из свих европских такмичења, покушава да оправда нерад и незнање управе која је око себе направила пустош", навео је Ђурић.

Европска фудбалска унија (УЕФА) суспендовала је Партизан из европских такмичења због непоштовања финансијског фер-плеја, односно због неизмирених дуговања. Ђурић је навео и да је Вулетић "срамним манипулацијама" растјерао све легенде клуба, да је "опустошио трибине" стадиона и да сада припрема терен за потврду казне којој су "он и остали чланови несрећне управе једини кумовали".

"И то је једини мотив свега што ови фудбалски Мапетовци раде у посљедње вријеме", рекао је Ђурић.

Он је замолио Вулетића да "сљедећи пут устане" када помиње имена која су Партизану донијела шест везаних титула, учешће у Лиги Европе или Лиги шампиона готово сваке године, као и велике трансфере.

"И да прекину с лажима о насљеђеном дугу, јер они добро знају да је исти толики новац тек долазио на наплату од реализованих трансфера. Посебна прича је "случај Живковић" и њихова тотална неспособност да на крају клуб буде задовољан реализацијом његовог трансфера. Много, заиста много глупости су направили ови фудбалски Мапетовци на челу с лажним фудбалским радницима који знају само да плачу и обмањују", рекао је Ђурић.

"Када буду имали резултате као они о којима лоше говоре, онда ће имати и кредибилитет. До тада боље нека ћуте, јер због свакодневне штете коју праве због незнања и необавјештености, клуб су већ довели до ивице амбиса", закључио је Ђурић.

Извор: Б92, Бета