latinica  ћирилица
25/01/2017 |  18:52 ⇒ 20:19 | Аутор: РТРС

До наплате дугова радикално - приједорска Топлана јавно објављује имена дужника (ВИДЕО)

Вишемилионска дуговања потрошача довела су у питање функционисање градске Топлане у Приједору. Да град не би остао без гријања, Топлана је повукла радикалан потез.
Приједор - топлана - Фото: РТРС
Приједор - топланаФото: РТРС

Због немогућности наплате потраживања, руководство приједорске Топлане одлучило је да имена дужника истакне јавно, и то на улазима у сваку стамбену зграду.

Док станари, због непријатности, спискове скидају, већина Приједорчана одобрава потез Топлане.

Сва дуговања која су у судском процесу, прије или касније - биће наплаћена. Могућности за договор има, али дуг мора да се измири, поручују из Топлане.

- Овом приликом позивам дужнике да дођу у топлану, да плате своје обавезе, Топлана обрачунава затезну камату, али исто тако и разумије кориснике, па парави акције откупа дуга гдје отписује 70% камата ако се плати 30% и укупан главни дуг, поручила је Љиљана Деспотовић, директорка "Топлане" Приједор.

Корисници који редовно измирују обавезе, награђени су попустом од 5 одсто. Приједорска Топлана од грађана потражује више од пет милиона марака, и то без камата. Додатну „омчу око врата“ овом предузећу представља и немогућност милионске наплате дуга од привредних субјеката.