latinica  ћирилица
25/01/2017 |  20:22 ⇒ 20:37 | Аутор: РТРС

Партизан изгубио од Сасарија

Кошаркаши Партизана поражени су од Сасарија 99:85 у посљедњем мечу групне фазе ФИБА Лиге шампиона и у наредну рунду ће са четврте позиције.

Црно-бијели ће свог противника у плеј оф 1 фази такмичења сазнати у петак, а екипа са Сардиније овим тријумфом изборила је пролаз даље са петог мјеста.

Екипа Александра Џикића играла је без Хечера, Величковића, Луковића и Маринковића, док Гордон није дебитовао.

Кључни фактор у поразу Партизана био је велики број игубљених лопти (18), али и 16 тројки ривала. Ипак и црно-бијели су одлично шутирали за три јер су били прецизни 13 пута из 22 покушаја.

Партизан је имао вођство током првог дијела игре, али је потом стао, гријешио, а ривал се разиграо и разлика је само расла, да би у финишу меча Џикић прилику пружио и играчима са нешто слабијом минутажом.

Најефикаснији у тиму Партизана био је Бирчевић са 17 поена (6/9 из игре), Андрић је дао 14 поена, од тога четири тројке из пет покушаја. Карахоџић је убацио 13 поена, али већину када је побједник већ био одлучен. Пот је убацио осам поена и 9 асистенција, а исти број поена забиљежили су и Ратковица и Врабац.

У побједничком тиму незаустављив је био Стипчевић са 23 поена, од тога четири тројке, Бел је такође био одличан са 20 поена (6/9 за три), а Савановић је убацио 18.

Извор: Агенције