latinica  ћирилица
06/02/2017 |  11:56 ⇒ 17:35 | Аутор: РТРС

42 године рада Правног факултета Универзитета у Бањалуци (ФОТО/ВИДЕО)

Уручивањем диплома за 157 дипломираних правника, три магистра правних наука и свечаношћу данас је обиљежена 42 година рада Правног факултета бањалучког Универзитета.
Правни факултет - Фото: РТРС
Правни факултетФото: РТРС

Вршилац дужности декана правног факултета Петар Кунић сматра да се овај факултет убудуће мора кадровски ојачати.

- Још постоје "викенд" наставници који предају фундаменталне предмете, што у будућности не смије да се дешава. Не може наставник долазити једном или два пута мјесечно и одржавати консултације и испите. Он није међу студентима, одсутан је и то су апсурди данашњице - рекао је Кунић и додао да би бањалучки Правни факултет морао достићи приближан ниво који има новосадски Правни факултет, а што значи просјечно три наставника по сваком предмету.

42 године Правног факултета у Бањалуци (Фото: РТРС)

Промоцији је присуствовао и министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић који је истакао да је Правни факултет дао велики допринос изградњи правног система у Републици Српској.

Савановић је упозорио да је присутна хиперпродукција различитих кадрова, те да се мора радити на планском школовању, оцијенивши да би ти кадрови могли наћи запослење ако се буде радило на развоју реалног сектора и тржишне економије.

42 године Правног факултета у Бањалуци (Фото: РТРС)

Свечаности је присуствовао и министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић, те бројни гости из политичког и јавног живота Српске и чланови академске заједнице.