latinica  ћирилица
08/02/2017 |  15:55 ⇒ 21:01 | Аутор: РТРС

Након 32 годинe у Дервенти рођене тројке (ВИДЕО)

Родитељи Мирјана и Рајко Гибаница на прву принову чекали су 10 година.
Тројке у Дервенти - Фото: РТРС
Тројке у ДервентиФото: РТРС

Након вантјелесне оплодње у дом су им стигли Филип, Матеа и Теа.

Пуна је кућа у породици Гибаница. Дуго ишчекивани стигли су Филип,Матеа и Теа. Родитељској срећи нема краја. Весеље им не квари ни прва бесана ноћ. За нову улогу , најважнију у животу, спремнији су него икада.

- Учимо се, мало је незгодно ипак једно кад добијеш, а тек троје ипак мало већа одговорност, научићемо, имамо времена, имамо ту баке, комшинице помогну, данас ћемо их купати ако бог да први пут да видимо како и то иде, каже Рајко Гибаница, отац.

На врата нагрнули и први гости, али кад је вријеме да се једе сви могу мало да причекају. Малим јунацима тренутно је то најпрече. Три године борба за потомство интензивно је трајала. Мајка Мирјана присјећа се тренутка када је сазнала да носи тројке.

- Први ултразвук, било је баш изненађење, дивно је бити мајка поготово три бебе одједном, прича мајка Мирјана.

 На бабине прве пожуриле радне колеге из фирме Санино гдје је Мирјана запослена. Три коверте са по 1.000 марака,бејби пакети, носиљке и лијепе жеље да брзо порасту. Стуб фирме Радован Пазуревић каже да у његовој фабрици дневно просјечно не ради 45 радница због породиљског или трудничког одсуства.

- Желимо да подржимо породицу, да им дамо до знања да су нам битни,желимо да улијемо храброст и другим потенцијалним паровима, поручује Радован Пазуревић, власник фабрике обуће "Санино" Дервента.

Општина Дервента новчано помаже наталитет. Двојке добијају 2.000, а тројке 3.000 марака. Тројке у овој локалној заједници нису рођене пуне 32 године.

- Далеке 1985. године су посљедње тројке рођене у Дервенти, па то је за Дервенту фешта, велика ствар, поручује Милорад Симић, начелник општине Дервента

Пред брачним паром Мирјаном и Рајком велики је задатак и обавеза. Кажу, не боје се, јер им се животна жеља испунила. Само да су бебе живе и здраве.