latinica  ћирилица
10/02/2017 |  15:22 ⇒ 17:55 | Аутор: РТРС

Коз. Дубица: Турски инвеститор отвара нова радна мјеста (ВИДЕО)

Турски инвеститор, који је прије три мјесеца потписао уговор са руководством општине Козарска Дубица и у Пословној зони "Липова греда", отворио је погон за производњу стамбених и грађевинских контејнера, отвара нова радна мјеста и шири производњу.
Пословна зона Козарска Дубица - Фото: РТРС
Пословна зона Козарска ДубицаФото: РТРС

У плану је да до краја године запосли стотину радника.

Заваривач Драган Благојевић из Козарске Дубице, након дугог чекања на Бироу, прије мјесец дана запослио се у погону турског послодавца. Задовољан је платом.

- Већ сам дуго био незапослен, овај посао ми пуно значи, каже Благојевић.

Тусрки инвеститор тренутно запошљава 18 радника, а током марта запослиће још 12. До краја године у плану је запољшавање стотину радника, али и проширење производње.

- Општина Козарска Дубица има најпољољније услове за инвеститоре, дајемо бесплатну земљу. Оно што је свакако интересантно да свакоме човјеку који дође са стране који не познаје процедуре, ми обезбјеђујемо општинског личног, има јефтину радну снагу има најјефтинију електричну енергију, истакао је раденко Рељић, начелник општине Козарска Дубица.

Ова фирма контејнере извози на европско тржиште, а потписала је уговор са Уједињеним арапским емиратима, вриједан три милиона евра.