latinica  ћирилица
15/02/2017 |  15:18 ⇒ 16:56 | Аутор: РТРС

Иванић-Бренде: Постоји простор за унапређење сарадње

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић и министар спољних послова Норвешке Берге Бренде истакли су током састанка да постоји простор за унапређење сарадње на економском плану између двије земље, посебно у секторима пољопривреде, дрвне индустрије, хидроенергетике и грађевинарства.
Младен Иванић и Берге Бренде - Фото: СРНА
Младен Иванић и Берге БрендеФото: СРНА

Саговорници су оцијенили да су односи БиХ и Норвешке добри и пријатељски што потврђује и босанскохерцеговачка дијаспора која је добро интегрисана у норвешко друштво, те представља битну повезницу двије земље, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Норвешка улази у групу земаља највећих билатералних донатора у БиХ.

Иванић је истакао опредијељеност БиХ за европски пут, као и за наставак започетих реформи и испуњење неопходних услова, како би земља добила статус кандидата за чланство у ЕУ до краја ове године.

Министар Бренде је нагласио да Норвешка подржава реформске процесе у БиХ, што је потврђено и програмима развојне сарадње. У том контексту је и изражен интерес норвешке стране за актуелну ситуацију у БиХ и активности у процесу приближавања ЕУ.

Састанку је у име члана Предсједништва БиХ Драгана Човића присуствовао савјетник Тугомир Чуљак, а у име члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића његов савјетник Селмо Цикотић.

Извор: СРНА