latinica  ћирилица
15/02/2017 |  17:59 ⇒ 19:29 | Аутор: РТРС

Иванић-Босић: Опасност од урушавања уставно-правног поретка БиХ

Предсједавајући Предсједништва Младен Иванић и замјеник предсједавајућег Представничког дома парламента БиХ Младен Босић упозорили су данас у Сарајеву на опасност од урушавања уставно-правног поретка БиХ, а све на штету интереса Републике Српске и српског народа у БиХ.
Младен Иванић - Фото: РТРС
Младен ИванићФото: РТРС

Они су у изјави новинарима, након састанка који Иванић организовао са представницма Републике Српске у заједничким институцијама БиХ, као кључни проблем означили нелегално и антиуставно дјеловање нелегалних и паралелних институција у невладином сектору који је под контролом бошњачких структура у Сарајеву.

На питање да ли је ријеч о антидејтонском дјеловању бошњачких политичара без обзира у којој структури власти се налазе, с обзиром да ће у петак, 17. фебруара, бити одржан састанак једне невладине организације на којој ће бити донесена одлука о ревизији тужбе БиХ за геноцид против Србије, Иванић је осудио антиуставно дјеловање и нагласио да је то питање за ОХР.

Иванић и Босић су позвали легалне и легитмне представнике Бошњака у институцијама БиХ да се врате у оквире Устава и закона БиХ и да тренутну политичку ситуацију у БиХ заврше дијалогом три конститутивна народа у БиХ.

Босић је потврдио да је тражио да сутра не буде сједница Представничког дома парламента БиХ.

Он је рекао да посланици Савеза за промјене неће учествовати на сједници, али да од осталих посланика из других политички странака зависи да ли ће те сједнице бити.

Извор: СРНА