latinica  ћирилица
15/02/2017 |  21:15 | Аутор: РТРС

И Јелена Јанковић размишља о завршетку каријере

Најбоља српска тенисерка Јелена Јанковић свјесна је да је на заласку каријере и да неће моћи још много да се бави овим спортом.

Јанковићева је за "Спортски журнал" изјавила да зна чиме ће се бавити када се пензионише.

Она је ове недјеље наступала на WТА турниру у Дохи, за који је морала да игра квалификације, да би потом испала у првом колу.

- Квалификације су ми у неку руку добро дошле, јер су ми потребни мечеви у континуитету, да се враћам у форму и да стичем самопоуздање. Ипак, још немам конкретне планове, јер све зависи каква ми буде сезона. Ако успијем да се вратим у врх и заиграм како треба, играћу још, али ако будем морала да играм квалификације на сваком турниру, мало је тешко са 32 године... - изјавила је Јелена за "Спортски журнал".

Јелена је потврдила да је пратила успјех репрезентације у ФЕД купу, а на питање чиме ће се бавити када не буде играла тенис, имала је спреман одговор.

- Прво ћу да се одморим, да одморим ову напаћену душу. Уморио ме је овај спорт. Тенис је напоран, али ми је донио много тога. Захвална сам на свему, али желим да одиграм још мало да видим колико могу. Мислим да могу, јер не бих жељела да завршим каријеру а послије да се кајем јер сам могла још. Само да ме здравље послужи, даћу све од себе - закључила је Јелена.

Подсјетимо, ове зиме су се из професионалног тениса већ повукле и Ана Ивановић и Весна Долонц.

Извор: Б92