latinica  ћирилица
16/02/2017 |  14:07 | Аутор: РТРС

РиТЕ Угљевик: Добра производња и у екстремним условима у јануару

Рудник и термоелектрана /РиТЕ/ "Угљевик" произвели су у екстремно хладном јануару 150.000 мегават-часова електричне енергије и испунили 93,5 одсто мјесечног плана, подаци су ове компаније.
РиТЕ Угљевик - Фото: РТРС
РиТЕ УгљевикФото: РТРС

У експлоатацији угља остварено је 95 одсто мјесечног плана или 124.343 тоне, уз откривку 550.000 метара кубних чврсте масе, што је 117 одсто у односу на план.

Термоелектрана је у јануару престајала са радом неколико пута, укупно 99 часова, због санације цијевног система и чишћења котловског постројења, објављено је у листу ове компаније.

Рад на руднику догађао се у јануару у екстремним условима због снијега и изузетно ниске температуре која се ноћу спуштала и до минус 18 степени Целзијусових, што је отежавало и повремено блокирало рад појединих машина и постројења.

Зависно предузеће РиТЕ "Угљевик" је у прошлој години остварило производне резултате изнад планираних и задржало лидерску позицију у производњи електричне енергије у Електропривреди Републике Српске са 1,7 милиона мегават-часова струје испоручене у електроенергетски систем.

Оваква производња не би била могућа без добрих резултата Рудника, гдје је остварена производња угља већа од два милиона тона, што је шест одсто изнад плана.

Из предузећа наводе да је због хладноће и падавина нормалан рад на површинском копу рудника био отежан или онемогућен 100 дана.

Извор: СРНА