latinica  ћирилица
16/02/2017 |  16:00 ⇒ 17:45 | Аутор: РТРС

Приједор: Ускоро санација оштећења градских и приградских улица (ВИДЕО)

У Приједору ускоро почиње санација оштећења градских и приградских улица, насталих током зимског периода.
Приједор - Санација саобраћајница - Фото: РТРС
Приједор - Санација саобраћајницаФото: РТРС

Из приједорске Градске управе поручују да ће оштећења на улицама, бити санирана по приоритетима.

Због значаја саобраћајница и великих оштећења, прво ће бити саниране путне дионице према приједорској болници, као и раскрсница у насељу Урије, код градског Водовода.

Посљедња зима, показала је "зубе", а иза себе оставила велика оштећења од снијега и леда на улицама.

Највећа оштећења прописно су обиљежена. Возачи кажу, оштећења угрожавају безбједност, али могу и довести до кварова на аутомобилима.

Анкетирани возачи кажу да су саобраћајнице током зиме у Приједору знатно оштећене и апелују на надлежне да се овај проблем ријеши. Грађани Приједора наводе да је најлошије стање око Дома здравља и Педијатрије.

За годишњи план одржавања и реконструкције путева, из буџета Града Приједора издвојено је милион и 500.000 марака. Предност у санацији имаће најважније саобраћајице.

"Биће саниране улице и путеви по приоритетима, које ће одредити Одјељење, а и одлука о локалним путевима која је већ на неки начин одредила и саме приоритете. Напомињем да смо у склопу зимског одржавања већ дали одређене налоге за санацију. У питању су улице Козарска код скретања према болници и санација раскрснице код Водовода", рекао је Радан Вукадиновић, в. д. Одјељења за стамбено-комуналне послове и заштиту животне средине Града Приједора.

У плану је и санација улице код градског стадиона. Настављена је реконструкција улице Вука Караџића, која би требало да буде завршена до краја марта.