latinica  ћирилица
16/02/2017 |  21:36 | Аутор: РТРС

Брат Ким Џонг Уна убијен због свог Фејсбук профила

Објављујући бројне фотографије на друштвеним мрежама, убијени полубрат Ким Џонг-уна је олакшао убицама да га нађу.

Ким Џонг-нам убијен је у понедјељак на аеродрому у Куала Лумпуру одакле је требало да полети за Макао гдје живи са супругом.

За сада су ухапшене три особе осумњичене да су учествовале у нападу на њега у Малезији. Он је највјероватније отрован док му је једна женска особа држала марамицу на лицу, а друга га прскала отровом.

Док траје истрага, локални медији објављују детаље живота Ким Џонг-нама , за кога се сумња да је жртва агената режима његовог полубрата.

Ким Џонг-нам је под псеудонимом Ким Чол на Фејсбуку често објавиљивао фотографије на којима се види да је путовао по свијету, одсједао у скупим хотелима и посјећивао казина.

Објављивањем слика које свједоче о његовом лагодном животу у Макау и Сингапуру он је несмотрено омогућио агентима да лакше прате његово кретање, нађу га и убију у Малезији.

Он је користио и пасош под именом Ким Чол, када му је позилило на аеродрому у Куала Лумпуру, да би на путу ка болници преминуо.

Такође користио је и комерцијалне имејлове за комуникацију, што је такође могло да олакша посао агентима.

Његово понашање указује на то да се није скривао иако је знао да га траже агенти Ким Џонг-уна.

Након што је на њега 2012. године извршен неуспјели атентат, он је писао свом полубрату и замолио га да поштеди њега и његову породицу.

Иако је критиковао режим, Ким Џонг-нам није показивао намјеру да се бави политиком.

Извор: Блиц